Firma „Elektromonter“ d.o.o. iz Požege bavi se projektovanjem, merenjem i građenjem u elektro energetici. Takođe se bavimo promociom i prodajom nove generacije kolektora „solarni kolektori sa vakuumskim cevima“ (vacuum collectors) i solarnih sistema koji služe za zagrevanje sanitarne, tehničke vode pomoću energije Sunca.

Balkan ima povoljan geografski položaj za korišćenje sunčeve energije jer se snaga sunčevog zračenja, na ovom području iznad 1.450W/m2.

Srbija ima veliki broj sunčanih dana godišnje. Na primer, Beograd ima 300 sunčanih dana godišnje. Taj podatak treba da nas uveri da naša zemlja ima veliki potencijal za korišćenje ovog vida energije.

Najveće iskorišćenje sunčeve energije je ako se ona konvertuje u toplotu.

Nudimo solarne sisteme i solarne kolektore za grejanje vode potrebne za korišćenje u domaćinstvima, restoranima, hotelima, za zagrevanje bazena.

Imamo kompletne pakete solarnih sistema projektovanih za domaćinstva koja imaju od 4 do 6 ili 6 do 8 članova.

Ugradnjom našeg solarnog kolektora ili solarnog sistema smanjujete potrošnju električne energije za potrebe zagrevanja vode više od 95% a pri tome ćete imati na raspolaganju veću količinu tople vode (ugrađuju se bojleri od 200 ili 300L).

Ceo solarni sistem se otplati za nekoliko godina, pri sadašnjoj ceni el. energije. Važno je napomenuti da će se cena električne energije u našoj zemlji povćavati. To znači i da će se ugrađeni solarni sistem brže otplatiti , a potom i pružati veće uštede.

Nadamo se da će Vas ova mogućnost korišćenja sunčeve energije bar malo zainteresovati i da će te na našem sajtu pronaći dovoljno informacija koje Vas interesuju. Za sva dodatna pitanja koja imate možete nas slobodno kontaktirati.